Här hittar du alla gamla grymtlistor!

1st list is first, and so on…

Moas 5 bästa smågodis

Moa “@chickenmaama” Zander. 

Moa är från Sundsvall men går nu på Bryggeriets gymnasium. Skatar kanske hårdast i Sverige…fullt ös rätt in i Slappy curben eller upp i en smithgrind på minirampen. När man skatar så hårt är det viktigt att äta mycket godis. Här listar Moa sina favoriter!

Mycket goda.  Gillar speciellt Sur Violbanan. Det som är bra är att dom är lätta så man kan köpa många billigt. Dom väger ca 30g per skopa när man handlar dom på Hemmakväll i Staffanstorp.  Jag köper säkert minst 50 skumbananer varje gång. Mums!

Skumtomtarna har haft samma recept i över 50 år. I Sverige konsumerar vi 26 stycken per person i genomsnitt per år. Skumtomtar säljs bl.a på Bryggeriet. Jag brukar sno när Pekka tittar bort..haha. Perfekt att äta till lunch på skolan ifall maten inte är god. Finns en ny smak…blåbärs skumtomtar…riktigt goda!

Vattenmelonsnappen är sjukt god. Väger ca 40g per skopa och jag brukar handla dom på Hemmakväll i Staffanstorp. Funkar bra ihop med slappy grinds…surt å gött!

Ferraribilen föddes 1984. Finna massa varianter…bland annat cola, sur cola, sur hallon och sura frukter. Dom är lätta att hitta. Favoriten är salta Lakris och hallon. Ferrari bilen är snabb…jag gillar köra snabbt på ytan!

Lanserades 2001, är cirka 55 mm hög, 44 mm bred och 6 mm tjock. Är definitivt en av Sveriges mest sålda och omtyckta godbitar. Jag brukar köpa på hemmakväll. Man känner sig ganska cool när man äter dem….Pekka snackar mycket om döskallar hela tiden. Coolt!

NOAHS 5 BÄSTA SKATE

@noahalbrektsson

Noah Albrektsson är 20 år och kommer från Falkenberg, bor numera i Lund och pluggar Media och kommunikations vetenskap. Noah har haft en galen utvecklingskurva de senaste 2 åren och är utan tvekan en av Europas mest talangfulla vert skaters. Noah har en unik stil och vet vad han gillar. Här bjuder Noah på 5 av sina skate favoriter

Ben Raybourn har sån galen trick bok, han kan göra allt nytt och allt gammal, och får det att se så lätt ut! Jag tycker också att det är så fett att han skatar vert som en mini, och landar på allt som är under han, och gör trick som jag aldrig har sätt inan! 
 
https://www.youtube.com/watch?v=ZlvKkovx9Gc

Jesse är en till som blandar nytt och gammalt men har lyckats utveckla alla gammla trick till mästerverk, han kan tweaka alla inverts hur han vill och kan ta allt till fakie! Samtidigt som han kan grinda genom vilken pool coping som helst! Han på minner lite om Todd Congelliere! Samt så äger han för han skatar backyardpools som det vore en vanlig ramp! 

Sam becket still är smooth och han kan skata små ramper och stora ramper och allt ser lika lätt ut. Han gör många simplare trick men lägger till en extra grabb eller drar grind tricks till disaster i sista sekund vilket gör att man aldrig vet vad han kommer göra, spännande tricks blir spännande parts! 

Chris Miller är power, i klippet gör han Allyopes över hela rampen och sugercanes i full fart! Och truck bashes utan dess like! Det är nästa jobbigt att kolla på för det är så bra, Chris Miller äger! Nich Michel klips i Lotties ”On Good: Nick gör alla basic trick på stora rails och med sjukt bra stil, mycket ollies 50-50 och boardslides! Han är exemplaret på det är inte vad du gör utan hur du gör det! Plus han har en mullet i alla klipps… hur coolt?

Nick gör alla basic trick på stora rails och med sjukt bra stil, mycket ollies 50-50 och boardslides! Han är exemplaret på det är inte vad du gör utan hur du gör det! Plus han har en mullet i alla klipps… hur coolt?

RUSSIA VS SWE

Kirill from Moscow is engaged in Russian skateboard federation and works hard to make Russia a better place to skate. He loves Sweden and here is, according to him, the 5 biggest differences between the Russian and Swedish skateboardscene.

In Sweden you seem to have a proper understanding by cities and municipalities what the benefits of skateboarding can be. Skateboarding becoming an Olympic sport slowly changing the attitude of official powers here in Russia.

Russia misses many years of constructive skate culture. Skateboarding is not new, but it has not been positively integrated into the society. 
Skateboarding has long been viewed by the officials as a marginal activity of choice for depressed social communities, associated with public offence and self-destruction. We need time and good practices in engaging skateboarding into positive society. This way we will have more kids on skateboards and more proper parks after all.

Unique park style. We have some good street parks in Russia. But transition parks are far behind. Its hard to find good places to train for international competitions. 

Several generations of positively thinking skaters, building real dynasties and ensuring preservation and integrity of values. People who lead skateboarding are not businessmen. They are skaters, park builders and owners. The head of the organism grew from its toes and knows what they need. 

In Sweden clubs play important role as basis of sports. A big support from the government to people who want to engage. In Russia financing is largely tied to good results in prominent competitions. You need to make good results in Olympics to get support for new sports. That’s why Olympics are really important for Russian skateboarding.

5 bästa från gbg!

Matz Angelbratt från Göteborg har åkt skateboard sedan 1976. Matz är inte bara en riktigt go skater utan även en grym entreprenör och 
hjärnan bakom @disagreeskateboards. Här listar Matz 5 av sina favoritskaters från GBG just nu!
 

Magnus Hanehöj @dodsmange

Skäjtar allt och grymt, underskattad. 
Kalles Kaviar of Swedish skateboarding. 
Street king, Sveriges bästa switch trey? Dock alltid förstora kläder.

@niklaswallden

Slammar hårdast och mest, ger sig aldrig! Warrior! 
Blivit farsa precis.. grattis!

@jonathan_sjoberg

Skäjtar hårdare och snabbare än dom flesta. Hänger i Malmö lite nu…men är snart tillbaka.
 
Liquid rider #1… Magisk underhållning. 
Ett unikum enligt han själv.

Linus 5 bästa filmer!

Linus är en välkänd profil inom skateboard men visste du att han också har en diger skådiskarriär? Här listar han några av sina filmer. Men inget slår hans insats som poänggrisen på minirampsSM i Malmö!
 

Film i Skåne kom till mitt gymnasium och samlade alla som var intresserade att vara med i en film. Vi fick fylla i en lapp och senare hade vi provspelning i Malmö där jag fick prata i telefon och dansa roligt. På den tiden tränade jag mycket boxning och hade kommit 2:a på SM och fick träna med Armand Kranic, tidigare världsmästare. Jag kommer ihåg att jag fick beskedet efter en träning att jag fått rollen i filmen. Första gången jag träffade regissören blev jag totalt utskälld för jag inte hade läst manus. De hade skickat manus till mig som jag skulle läsa men jag hade aldrig läst klart en bok i mitt liv. Jag ville hellre skata och boxas den sommaren. Jag fick spela mot Rolf Lassgård som spelade min far och Noomi Rapace fick spela min flickvän. Vi fick umgås i 2 veckor innan inspelning…äta glass och åka trampbåt i Malmö för att vi inte skulle bli nervösa inför varandra. Dom skickade mig till talpedagog så att resten av Sverige skulle förstå vad jag sa…annars blev dom tvungen att dubba filmen. En av de största rädslorna jag hade den sommaren var att jag visste om att det fanns scener där jag skulle gråta,..Hur skulle jag kunna gråta naturligt? I dag vet jag om att den största utmaningen är att skratta naturligt på film.

När du har stora professionella skådespelare som Noomi och Rolf Lassgård att spela mot så löser det sig… det bär upp dig till en ny nivå. Capricciosa var en underbar upplevelse och man blev sugen på att agera mer och mer…ett minne jag aldrig glömmer.

Jag hade fått chansen att vara med i en film som Mikael Persbrand skulle vara med i. Jag skulle spela statist med min bror och vi skulle föreställa Kockumsarbetare som skulle besegra strejkbrytarna från England som kommit in på den kända båten Amalthea. Där stod jag ibland hundratals statister som inte gjorde ett knyst till anspråk för att göra uppror… Då kom den stora beryktade regissören Jan Troell gåendes. Jag kunde inte låta bli och ta tag i honom och säga…är det så här det ska vara? Han frågade mig vad menar du? ingen jävla action! Vi måste väl för helvete göra något om det är ett upplopp..

Bra vänta här sade Jan.. jag kommer strax. Då uppgraderades jag från statist till avancerad statist och fick helt plötsligt följa med Mikael Persbrandts crew. Jag fick spela in 2 scener ihop med Persbrandt och jag var verkligen stolt. Jag berättade för alla bekanta att jag skulle vara med i en film med den stora beryktade Persbrandt. Ett års väntan gick och det var dags att gå på premiären på bio. Tror jag aldrig varit så förväntansfull i hela mitt liv. Filmen började rulla och så småningom insåg jag att scenerna jag var med i var bortklippta. Ett helt års väntan! Jag somnade på biografen innan filmen var färdig av utmatning. Ropa aldrig hej förrän du är i mål.

Detta är en rock`n roll rulle.. ända ut i fingerspetsen. Jag spelar en kriminell från Malmö som försöker göra en knarkaffär med den stora bossen Dragan som spelas av Dragomir från snabba cash. Jag fick även spela mot Torsten Flinck..en dröm för mig. Dagen kom då jag skulle träffa Thorsten Flinck..han kom rullande i en röd bil och hade en assistent som körde för Torsten hade ryggskott och låg ner i bilen med hela flabben full av lössnus. Torsten var in i helvetes professionell, han kunna ta in storyn på tio sekunder. Ingen vågade direkt säga till Thorsten om något var fel, för de visste inte hur länge tålamodet skulle räcka och kanske drog han direkt. Jag kommer aldrig glömma när vi spelade in en scen där jag skulle skrämma Torsten Flinck. Jag blev helt utmattad och började nästan gråta. Efteråt fick jag skaka hand med Torsten och han sa: “Det är inte ofta jag får någon som spelar emot så bra”

 

Efter att jag bott i Malmö och drivit skateboardbutik och team flyttade jag till Stockholm ett tag. Då dök denna chansen upp att spela Mikael i jakten på en mördare. Detta var min chans att göra comeback som skådis och få träffa den beryktade regissören Mikael Marcimain. Det var inte förrän på tåget dit som jag förstod att min karaktär fortfarande levde och satt inne i finkan. Det gav mig faktiskt kalla kårar. Jag spelar misstänkt mördare och har tre förhör i filmen och skulle försöka få till en hetsig stämning.

Dags för tagning så hoppade jag upp och slängde stolen och skrek högt alla möjliga känslor och glåpord jag kunde komma på. Efter scenen kom regissören Mikael Marcimainin i rummet till mig och sa..”Bra..skitbra” Jag skrattade för mig själv och tänkte vad fan har jag egentligen sagt. Serien gick på SVT.

I min senaste roll spelar jag Pirat…som länge varit en barndoms dröm. Jag vet inte om jag fick rollen för jag liknar en pirat och alltid varit nära anarkin. Hehe. Det är ett stort kostymdrama som ska visas i Norge Danmark och Sverige, det handlar om Den danska drottningen som enade Norden till Kalmarunionen. Inspelningen bjöd på många roliga minnen..rida häst, skjuta pilbåge och rensa rå fisk var skitkul. Det jag lärde mig av en sådan stor produktion med så många stora skådespelare var att det är som en stor maskin, men du är helt själv där ute. De anlitar dig för en sak och det är viktigt att du levererar din del. Jag tror jag spelar en roll var jag än går, jag ser mitt liv som en film. En bok med blanka sidor som måste fyllas med livets märkliga historier. Jag är bra på att hålla ett fokus när det väl gäller…oavsett om det gäller skateboard, boxning eller skådespeleri. Jag gillar att bjuda på show..Det är ingenting jag kan rå för det bara finns i blodet.

Filmen har premiär under våren 2021.

Claras 5 favvos!

Varit en idol när jag var liten och är snäll. Verkar rolig och att hon gör nya grejjer för att bli bättre. Gillade att hon gjorde en loop.
Åker sjukt bra. Flyger högt och snurrar. Coolt att han gör 720. Men mest för han en bra kompis som hjälper mig att bli bättre.
Har jag gillat sen jag såg honom på Vps För han åker så fort och flyger högt. Han är rolig med för han gör konstiga saker. Som att åka Fakie hela åket i på VPS i malmö.

Gör massa olika asbra inverts. Så Som jag vill göra dem. Rolig och trevlig Som försökt prata med mig en massa även om inte jag förstod va han sa.

Hon är lite i min ålder och inspirerar mig att åka mer vert.

Jessicas 5 bästa skatespots!

@jesjan

Jessica har många färdigheter, målare till yrket och en grym ripper i skateparkerna runt om och gillar att tävla. Gammal fotbollsprofil i Borås. Här listar Jessicas sina 5 favorit spots! 

Nummer ett på listan utan tvekan! Grym utomhuspark där det alltid är otroligt go stämning och det finns flera ramper i olika höjder och även en med spine. Finns en stor vert,  betongbowl och till och med palmer. Ett måste för alla som gillar böj!

Det finns ju allt man behöver och lite till och gillar att att streeten  byggs om varje säsong. Man har aldrig tråkigt när man drar dit!

Min favorit bland Malmös betongparker. Brukar inte vara så mycket folk där, så det är perfekt att köpa med sig en falafel med halloumi och sedan köra järnet.

go liten sketchy Bowl med spine-del som ligger i ett gött hipster område. Väldigt grymt spot!

Har egentligen  inte skejtat där så många gånger, typ endast när det varit tävling. Stor och fin skatepark med mycket böj och kul ditch. Har alltid haft goa sessions där med Katja Uneborg!

Gyllenberg listar filmer!

Magnus Gyllenberg, legend på svenska skatescenen och ordförande i Sveriges skateboardförbund, Kreativ filmskapare som gjort frontside rocks sedan 1987. Älskar DIF och sägs ha mött Håkan Södergren på idrottsgalan. Här listar Magnus sina favoritfilmer genom skateboardhistorien.

En av de bästa skatefilmerna någonsin. Bröderna Gruber, Ray Barbee och grym skating som känns så jävla inspirerande. Lite go’ cruising blandat med megaslick. Kändes väldigt banbrytande och uppfriskande när den kom mitt under trippel pressureflip-eran. Fortfarande den film som får mig på störst skatehumör. För att inte tala om soundtracket! Cher och the Jazz Butcher… vad mer kan man begära?

 

En lång, stundtals rätt flummig film som andas mystik och ger en skön känsla av skateboarding när det är som minst kommersiellt och slätstruket. Fantastisk skating av åkare som Ben Schroeder, Chris Miller och framförallt Matt Hensley. Snyggt filmad och klippt. Härligt tidsdokument över hur det såg ut när skateboarding lämnade 80-talet och klev in i 90-talet.

Sanslöst bra film. Snyggt filmad, snyggt klipp och riktigt smarrig åkning. Jason Dills ”curtains” till Radiohead är ren och skär magi. Det som gör denna film är framförallt det snygga tempot, sen är inte åkningen kattskit heller.

Här får man allt och lite till. Speed Wheels team i slutet av 80-talet var inte att leka med. Att samla Eric Dressen, Natas Kaupas, Julien Stranger, Neil Blender, John TEX Gibson, Tom Knox, Hosoi etc etc i samma video är rätt mäktigt. Sen är den bra filmad också. Dressens del är magisk, man står till och med ut med den hetsiga ormtjusarmusiken. Annars bra soundtrack.

En helt fantastisk video. Så bra filmad och så bra klippt. Fritte vet verkligen hur viktigt det är att ha rätt rytm i en skatevideo. Jag gillar också att den inte är så förbannat lång. Kvalitet före kvantitet. Åkningen då? Holy Moly! Jag blir sjukt stolt över hur jävla grym stockholmsscenen är idag. Coola spots, ännu coolare åkare. Alla (inklusive stockholmarna själva) gnyr och rackar ner på den här stan, men skateboardåkningen som sker här kan ingen ifrågasätta! Sorry alla andra städer, men 13:37 är ett bevis på vilken stad det är som härskar!

Jontes listar punkalbum!

Jonas “Jonte” Pettersson de Malmö adora skate e música punk. Ele e o resto da equipe do Fridge geralmente são vistos em todos os parques de skate de Skåne. Se você quiser andar de skate com eles, são as primeiras sessões que se aplicam. Aqui Jonte lista seus 5 melhores álbuns punk.
 
krossar det mesta då som nu! (skatetrivia, Bryce Kanights spelar bas på första 7.an)
Svensk kängpunk delux, defenders of the d-beat!

Dansk dynamit, loud and snotty to the max!

 
Anarchopolitiskt epos, ett tidsdokument av thatcher-england. D.I.Y.-klassiker.
Bäst just nu, oi! To the world, skinheads, antiracistes, parisiens.

EMMAS LACK-LISTA!

Oskar listar sina 6 favvo skaters!

Oskar Rozenberg

Fett nice stil när han skatar. Mycket flow och mycket tricks. Rolig att titta på!

Gavin Bottger

Gavin är en riktig bra skejtare. Bra med fart, mycket tricks.

Cory Juneau

Fett snygg stil och skejtar chill. Riktigt bra!

Jimmy Wilkins

Jimmy har en otroligt bra stil med mycket tricks och skatar jättecleant.

Zion Wright

Skatar både street och bowl. Bra fart och sjukt bra.

Hampus Winberg

Flyger högt, bra stil och är bäst!

Andreas “Ante” Anderson bor i Staffanstorp. Ante skatar gärna Åkarp parken eller Oldbastards tidiga lördagar på Bryggeriet.  Ante älskar Josh Kalis och här kommer 5 anledningar varför.

Jeremy Butterworth bor utanför Tomelilla och jobbar för Bryggeriet Bygg. “Chooky” har byggt långt över 100 skateparker över hela världen och vet vad han gillar. Här listar han sina top 5 all time skaters!

Tony Hesse – Top 5 skaters!

” Amerikanska eller engelska!? “