ARTIKLAR

Skateboardcupen i häljarp

Årets andra deltävling i Skateboardcupen gick av stapeln i lilla Häljarp med den stora bowlparken. Riktigt gött ös!

Tävlingen var också SM i Bowl 2022

Läs mer här >>

Resultaten från hindby

Kolla in alla resultaten från Street ´n Style i Hindby/Malmö. Skateboardcupen är tillbaka igen!

Läs mer här >>

STREETSTYLE FRÅN LIDKÖPING

Vi tog ett snack med Philip Andersson, 28 år från Oxelösund men numera bosatt i Lidköping. 

Philip har en cool stil som är en hybrid mellan freestyle och street, vi ville veta hur det blivit så. Samt hur han hamnade i Lidköping.. 

Läs mer här >>

I slutet av November 2021 körde vi SM i street i Örebro. Totalt 82 åkare fördelat på 4 klasser, junior, dam, senior och master. Det var bra tryck i Brädcentralen och inför tävlingen hade föreningen byggt lite nya obstacles på ytan som var mycket uppskattade. 

Denna tävling skulle visa sig vara andra gången i svensk skateboard historia där Antidoping Sverige kom på besök för att inspektera och kontrollera

Läs mer här >>

Vi tog oss ett snack med Christoffer Carlsjö efter sin domarinsats under Jam ´n Shine för ett par veckor sen. Chrille är förutom en grym streetskater dessutom en av grundarna till Varbergs Skateboardklubb och är världens mest kände front noser!

Läs mer här >>

 

Vid sällsynta tillfällen kan två fotbollsfarsor träffas vid sidlinjen på barnens fotbollsträning och tänka “han där ser ut som en skatare!” Vid ett sådant sällsynt tillfälle kan de börja snacka och upptäcka att de båda skatar, att en av dem har en gammal lada på sin tomt som står tom..

Läs mer här >>

Yrkesofficer med quarterpipe!

Varför bygga skate i trädgården?

Det är en grymt rolig detalj att ha i sin trädgård! Sjukt kul att kunna gå utanför dörren och ha en egen liten skatepark. Man kan köpa en studsmatta, men man kan också gjuta en quarterpipe!

Läs mer här >>

Vinnare av senaste junior tävlingen, Jam and Shine i Varberg och ständigt i toppen på Skateboardcupen. Calle Öjert 14 år från Väsby är en av Sveriges mest talangfulla skateboardåkare med grym stil och ständigt nya trix. Vi tog ett snack med Calle för att kolla läget…

Läs mer här >>

I Sverige kommer mer och mer morsor som skatar och det rules!! Därför tänkte vi intervjua några för att höra lite kring vad som driver dom…hur det funkar att börja skata när man är äldre etc..…Först ut Malin Bäck från Värnamo.

Läs mer här >>

Skateboard skulle vara med i OS i Japan 2020…men pandemin har skjutit allt framåt ..men nu ser det ut att bli av 2021 i Tokyo. För att avgöra vilka åkare som ska få delta i OS så har man anordnat en kvalserie sedan 2019.

Läs mer här >>

Nya skateskomärken hör inte till vanligheten i dagens skateboardscen, som under dom sista åren dominerats av sportgiganterna Nike och Adidas. Under det senaste året har man dock kunnat se ett mindre skomärke, Last Resort, ploppa upp lite varstans i medier och skatebutiker…

Läs mer här >>

Corky har varit med länge..länge…ända sedan skateboardens begynnelse i Sverige. Corky finns alltid med i bakgrunden, speciellt kring grenen slalom där han bl.a ligger bakom det internationella…

Läs mer här >>

Luca Basilico 45 years old from Milan Italy, have one of skateboardings hardest and most controversial jobs. He works at World Skate…

Läs mer här >>

Just när jag sätter mig ner och tänker skriva detta ringer såklart Oscar och frågar om jag ska med och skatea. Oavsett svar så är Oscar den vännen som ringer igen….

Läs mer här >>

Maite Louisy 30, is originally from France and used to ride BMX, now she lives in Sweden and is a hardcore skateboarder…

Läs mer här >>

Det finns folk som stilla accepterar tingens ordning och med jämnmod inser att ibland måste man göra kompromisser i livet, men inte riktigt alla….

Läs mer här >>