bygga hemma - pontus i lisch!

Yrkesofficer med quarterpipe

Namn ålder, bor?

Pontus Pettersson, 31 år, Sjölunda i Lidköping

Varför bygga skate i trädgården?

Det är en grymt rolig detalj att ha i sin trädgård! Sjukt kul att kunna gå utanför dörren och ha en egen liten skatepark. Jag tycker också att det är roligt att det bryter mot trenden. Man kan köpa en studsmatta, men man kan också gjuta en quarterpipe! Både mina och grannars barn älskar att springa upp, ner och åka kana i böjen. Formen i sig själv bjuder in till lek och ytan används till alla möjliga olika spontana aktiviteter, skateboard är en utav dem. Jag tycker också att det är snyggt med betong som bryter av mot plattor eller grus och det är en yta som är lätt att hålla rent.

Hur visste du vad du ville bygga?

Att bygga någon form av quarterpipe var iden från början, dock så tänkte jag att jag skulle bygga en motsvarande böj i trä som jag skulle kunna ställa mittemot. Jag tänkte att det skulle bli tomt utan. Idag så saknar jag inte alls en extra böj. 

Frågeställningar som kvarstod var, vart och hur i trädgården ska böjen placeras och hur stor ska den vara. Det jag kom fram till var att böjen måste vara tillräckligt rejäl så att den kommer att användas och vara roligt länge, men inte så stor att hela trädgården känns som en skatepark. 

Jag är väldigt nöjd med resultatet och av den konsultation jag fick i planeringsskedet. Jag är också väldigt imponerad av dem hantverkarna som genomförde projektet.

Vad kostade kalaset?

Ca 50 000 kr inklusive all material och den hjälpen som jag behövde. 

Tips till andra som vill bygga?

Jag tror att nyckel är att hålla det enkelt. Att tänka på är, slät betong på vintern kan bli väldigt hal. Mycket går att göra själv, däremot så skulle jag aldrig ge mig på att gjuta. Kontakta proffs som vet vad dem gör, låt dem hjälpa till med planering och gjutning.

Bryggeriet Bygg hjälper till
Dream backyard

Bräd set up?

Tony Alva 11 tum, Indy 169mm, Spitfire 60mm

nygjutet!

Framtiden?

Jag kommer köra så mycket jag kan här hemma och ser mycket fram emot nya skateparken i Lidköping 2022

Grymt_Logo_orange2

MORE PHOTOS

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Skatebilderna är tagna av Dave Östlund

Om vi missat credda nån fotograf så hör av er så fixar vi direkt. svin@grymt.com