trynet

cHrille carlsjö

Vi tog oss ett snack med Christoffer Carlsjö efter sin domarinsats under Jam ´n Shine för ett par veckor sen. Chrille är förutom en grym streetskater dessutom en av grundarna till Varbergs Skateboardklubb och är världens mest kände front noser!

Hallands snällaste Värmlänning med attityd och stort skatehjärta

Patrik “Putte” Johansson

Han älskar skateboard. Skejtar så fort han får chansen

Rasmus "Räkan" Petersson

Han ä go!

Christian “Roadkill” Mattsson

Namn ålder?

Christoffer Carlsjö, 34

bor?

Varberg men Karlstad born and raised

Redaktionen säger: Max 5 år mellan dessa båda bilder..

yrke?

Ställningsbyggare

Hur många år på brädan?

27

Böj eller street?

Street men tar mig emellanåt några svängar i böjarna.

Böj-Chrille!

Favvoskaters, topp 3

  1. Guy Mariano
  2. Ishod Wair
  3. Flemming Pedersen
  4. Delad mellan Jonas Risbom & Anders Carlsson

Favvotrick?

 Frontside noseslide och halfcabheel.

Favvo Skateupplevelser

Första gången jag klättrade över staketet in till Brooklyn Banks och skejtade där! Sen är väl hela livet en fantastisk skateupplevelse i sig.

Hur ser ditt engagemang ut i Varbergs Skateboardklubb ?

Jag är en av grundarna till föreningen och sitter i styrelsen. Mitt engagemang just nu är väl inte så väldigt aktivt mer än att jag försöker vara en vän och förebild till alla Varbergs skejtare oavsett kön, ålder eller vilken nivå man är på.

Din farsa skatar ju, hur kommer det sig och vad tror du skate betyder för honom? 

Han hade under många år pratat om att han ångrar att han inte började skejta när jag var yngre och han byggde ramp åt mig mm. att han alltid tyckt hela grejen med skateboard verkat så kul, inte bara åkningen utan hela gemenskapen som finns. Så på hans 57 års dag fick han en stor låda med en komplett bräda och alla skydd man behöver, han var dock inte säker på om de var ett skämt eller inte. Skateboarden har faktiskt blivit en stor del av hans liv, förmodligen mycket större än vad både jag och han trodde när han fick den där lådan med prylar. Från att bara ha följt med mig tidiga mornar eller på udda tider när vi kunnat vara ensamma i skatehallen till att idag tre år senare ha skapat sig ett eget kontaktnät av vänner och skejtar 3-4 gånger i veckan. 

Hur gammal är din farsa egentligen?

Han fyllde 60 nu i mars. 

Pappa Carlsjö... COOL!

Vilken erfarenhet av att döma skateboard har du?

Jag har varit domare på alla tävlingar hemma i Karlstad dom senaste åren, men inget större än så innan Jam ’n shine i Varberg nu i Augusti.

Vad är det roligaste med att döma?

Att se alla skejtare oavsett nivå gå all in.

Vad är det svåraste med att döma?

När de blir väldigt jämn nivå av åkning från flera åkare.

Jam ´n shine i Varberg

Vill du fortsätta döma?

De vill jag gärna göra, tycker de är sjukt kul faktiskt.

Om vi pratar tävling generellt, tror du att OS kommer påverka hur vi tävlar och hur viktigt just tävling kommer vara framöver?

Extremt svår fråga, eftersom samma tävlingsformat egentligen redan funnits i så många år i form av Street Leauge, X-games, Vans park series, Tampa Pro/Am mfl. så tror jag inte de kommer påverka mycket mer än att de blir som vilken tävling som helst förutom att de är jävligt mycket svårare att ta sig dit. Men i slutet av dagen är vi ändå bara skejtare och de handlar om att ha kul vare sig det är i en smockfylld arena eller på en parkeringsplats. 

Vilka mål har du själv med din skate?

Jag vill bara fortsätta att ha kul på brädan så länge som livet och kroppen tillåter tillsammans med människor som känner likadant egentligen. Men ett mål har jag, eller en dröm, att göra frontnose nedför Black Hubbas i New York. Sist jag var där var jag inte redo, jag kanske aldrig blir redo men vi får väl se vad som händer när USA öppnar upp gränserna för vanligt folk.

Frontside slash

Några avslutande ord?

Jag vill bara säga tack till alla jag någonsin mött genom skateboarden, inga nämnda, inga glömda.

MORE PHOTOS

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Om vi missat credda nån fotograf så hör av er så fixar vi direkt. svin@grymt.com