MALIN BÄCK

MORSOR SOM RIPPAR!

I Sverige kommer mer och mer morsor som skatar och det rules!! Därför tänkte vi intervjua några för att höra lite kring vad som driver dom…hur det funkar att börja skata när man är äldre etc..…Först ut Malin Bäck från Värnamo.

Namn?

Malin Bäck

Ålder?

49
(vill säga 17 men det är fult att ljuga)

från?

Bor i Värnamo i Småland

Hur länge har du åkt skateboard?

Jag började som 45-årig tant för 4 år sedan när Värnamo Skatepark hade invigning med betongcupen. Dagen innan tävligen kom ”Curly Carlos” från Malmö fram till mig på Max och frågade om han fick sitta vid mitt bord. Han frågade om jag gillade Sk8 och när jag sa att jag aldrig testas sa han att att jag borde prova. Nästa dag när jag gick för att kolla tävlingarna (inte planerat) träffade jag en ”polare från förr” som välkomnade mig och frågade när jag skulle börja SK8. Då hörde jag mig själv säga;  – Typ Nu… Samma eftermiddag köpte jag en Disasterbräda av Magnus Palm och sedan åkte jag varje dag hela den sommaren. Det var nog bara en slump att jag började men jag åker flera gånger i veckan och det är bland det bästa jag gjort, att börja alltså.

@curly_carlos fick Malin att börja skejta

Det bästa med att åka Skateboard?

Ja… det är nog att det är så jäkla gött när det känns bra, när det sitter typ. Att man ofta får nöta innan man får till det…  så det är väl just det att man inte får något gratis och att man också måste kommitta och gå utanför sin comfortzone för att nå dit man vill. För mig är det terapi. Man måste fokusera på SK8 när man rullar så då måste man släppa annat man ev tänker på. Jag märker också om jag inte mår så bra för då skejtar jag mycket sämre och då nöter man något och så känner man sig grundad i sig själv bättre. Så det bästa är att man mår bra och typ äger sig själv. Men om man inte skall va så djup så är det sjukt kul och jag gillar blandningen av människor och den sköna inkluderande stämningen som jag möter på de flesta ställen.

Beskriv din bräd setup?

Jag har 3 olika set up!

Betong: H-street Carbonate med indytruckar och boneshjul (caballero)

All round: Flipbräda med indytruckar och boneshjul (Kevin Staab)

Ramp: Madnessbräda med indytruckar och hjul från Santa Cruz.

Jag gillar generellt lite bredare brädor och mjuka bussningar.

Malin säger aldrig nej till skate och gött häng. Outtröttlig, hon nöter trix och lines i det oändliga. Cool smart och rapp i käften

Petra, Skatepolare
Malins ramp i trädgårn!

Topp 3 favoritskateparker i Sverige och varför?

Om man bortser från vår park i Värnamo som jag tycker är grym och såklart min egen ramp i trädgården, så skulle jag säga Tors Skatepark i Stehag, Varbergs Skatepark och Highwalley. Alla har gemensamt att det är allround skejtare som varit med och planerat parkerna. De är genomtänkta så det finns hela tiden något att erövra varje gång man kommer dit, oavsett om man är en lite feg tant som mig eller om man är jätteduktig.

Favorit film?

Jag kan inte svara på bästa film, det är en för helig fråga  Men jag kollade på Druk med Mads Mikkelsen i går och den vara värd sin Oscar. När det gäller bästa serie så kan jag dock lätt säga Six feet under och Breaking Bad. 

Favoritskejtare?

Oj vad svårt. Det finns ju många som är sjukt duktiga. Eftersom jag själv lätt har svårt att skapa linen i stunden utan är en sådan nörd som kör samma om och om igen för att bli bättre så är jag extra imponerad av skejtare som verkar improvisera och bara ”gör”. Om jag skall säga tre som spontant poppar upp så är det Oski (så klart), John Magnusson (sjukt skön känsla) och Jens Andersson (impad med andan i halsen varje gång). Sedan är det en fröjd att få följa Hampus Winberg, Noa Albrecktsson mfl. Men det är en annan sorts åkning. Min sånglärare hade en tavla på sitt piano där det stod ”Play från the soul – not like a trained bird”. Jag gillar skejtare med soul och jazz 🙂

Favoritmat?

Jag är ju typ flexiterian så jag gillar när det är mycket grönsaker och sånt. Thaimat och sånt är nog min favorit.

Dina framtidsplaner?

I min ålder så har man väl som ambition att kunna åka så länge som möjligt och att inte fastna i sin trygghetsbubbla. Jag tycker tyvärr att jag var bättre förra året än i år och det krävs lite att våga utsätta sig för att ta ett steg fram. Försöker tänka ”Bättre en blåslagen kropp än en trasig själ” men jag gillar inte att bli skadad så man måste gipsa sig och så.  Men jag har faktiskt en annan framtidsdröm – Jag skulle vilja få till ett forskningsprojekt för att studera hälsoeffekter av skateboarding. Jag tror att man kan behandla både stress, nedstämdhet och koncentrationsproblem så det skulle jag vilja titta närmre på i framtiden.  Även om många ortopeder kanske vill protestera så tror jag att skateboard är något som gör oss friskare.

Ja... man får mycket egentid om man säger så.. och en glad fru när hon kommer hem. Jag tycker det är kul att hon skejtar

Kenneth Carlsson, Malins man

Mina kompisar bli imponerade att morsan skejtar!

Abbe 19, Malins son

Det känns coolt att morsan skejtar!

Tuva 15, Malins dotter
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print

Om vi missat credda nån fotograf så hör av er så fixar vi direkt. svin@grymt.com